keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Off TDS 2010

5.-7.7. Courmayeur - ChamonixAnna ja Janne

Tulevaan elokuun lopun TDS -kisaan harjoittelimme Annan kanssa juoksemalla reitin läpi kolmessa päivässä. Seurailimme virallista kisareittiä pääosin muutamaa omaa variaatiota ja yhtä pummia lukuun ottamatta. Ne tosin toivat mukanaan lisänousumetrejä. Tarkoituksella jätimme tasaisemman viimeisen pätkän Les Houchesista Chamonix'hin kisapäivän huipennukseksi ja loppurutistukseksi. Sää oli helteinen ja upea koko reissun ajan. Hikistä mutta hauskaa!1. päivä Courmayeur - Bourg St Maurice 40km/2000m+
2. päivä Bourg St Maurice - Col du Joly 35km/3100m+
3. päivä Col du Joly - Les Houches 30km/1800m+/2700m-

Reitin upein kohta on ehdottomasti ilmava ja kapea selänne Aiguille Croche - Mont Joly, josta avautuu upeat näkymät Mont Blancin massiiville. Toiselle puolelle Megèven suuntaan rinne tippuu jyrkästi alaspäin. Ensimmäistä kertaa pääsin nauttimaan Mont Jolylta avautuvista maisemista ilman pilviä. Tai ukkosta. Mont Jolylta alkaakin sitten kisan pisin lasku, melkein 1600m laskumetriä.


Aiguille Croche - Mont Joly


Toinen ehdoton suosikkini reitistä on pätkä Col de la Forclaz - Passeur de Pralognan: pieniä järviä, jyrkkiä rinteitä, teräviä vuorenhuippuja ja luonnon rauhaa syrjässä asutukselta ja autoteiltä. Lasku Passeur de Pralognanilta alas on jyrkkä ja tekninen. Siellä pääsimme myös laskettelemaan.Passeur de PralognanTällä TDS:n reitillä on ehdottomasti oma luonteensa verrattuna CCC:hen ja UTMB:hen. Polut ovat kapeampia ja vähemmän kuljettuja kuin UTMB:n rollaattoribaanat. Reitti menee myös monessa kohdin syrjäisemmissä ja karummissa paikoissa (poikkeuksena tosin erityisesti motoristien suosimat Col du Petit St Bernard ja Cormet de Roseland). Mont Jolyn ja Passeur de Pralognan laskut ovat vaativampia kuin UTMB:n laskut. Lisäksi reitti kulkee yli 30 kilometriä melkein yhtäjaksoisesti yli 2000 metrissä.

Naatitaan!

Lisää kuvia reissusta löytyy täältä.

Ei kommentteja: