keskiviikko 8. elokuuta 2012

GTA etappi 8: Massello - Rifugio Il truc

pe 6.7.

45,8km / 3750m+ / 12h35

Massello (1157m) - Colle dell'Albergian (2713m) - Usseaux (1439m) - Colle delle Finestrelle (2176m) - Susa (494m) - Rif Il Truc (1705m)
Susa

Vihdoinkin pitsaa!

Kamat levitetty kuivumaan ympäri huonetta.

Hyvä kolmen nousun päivä! Ekan nousun yli 1500 metriä meni vauhdikkaasti ja helposti. Päivän toinen nousu oli meille hiukan kysymysmerkki ennen reissua. Reitti Colle delle Finestrelle näytti kartassa epäselvältä, mutta olikin sitten todella selvä ja helposti suunnistettava. Reitti alas Susaan oli puolestaan täysin oma tapauksensa. Karttassa näkyvää polkua ei ollut maastossa, vain korkeita pusikoita, nokkosia, heinikoita, laitumia. Suunnalla vain alaspäin.

Olimme kulkeneet viikon vuorilla, kun nyt tulimme vaihteeksi oikeaan kaupunkiin, Susaan. Kaupunki tuntui kuitenkin meluisalta ja kaaottiselta paikalta. Pysähdyimme pikaisesti pitsalle ja oluelle, ja suuntasimme sitten äkkiä takaisin ylös vuorille.

Päivän viimeinen nousu Susasta Rifugio Il Trucin majalle oli painajaista. Hellettä oli varjossa +30 astetta. Aurinko pääsi paistamaan suoraan taivaalta, eivätkä edes puut tarjonneet suojaa. Lisäksi kiusana olivat isot vihaiset paarmat, jotka iskivät heti jos hiukankin yritimme pysähtyä lepäämään. 

Rifugio Il Truc:  8+
Majalla oli mukava ja välitön tunnelma. Majan emäntä heitti hyvää juttua ja vitsaili vieraiden kanssa. Ruokaa oli runsaasti ja se oli ok. Itse maja oli jo parhaat päivänsä nähnyt, mutta silti siisti.

Ei kommentteja: