keskiviikko 10. elokuuta 2011

Off PTL 2011 part 2

4.-6.8.2011Juoksimme ja kiipeilimme Annan kanssa tulevan PTL-reitin loppuosan välillä Les Marécottes Chamonix kolmessa päivässä. Päivämatkat olivat maltillisia, mutta vauhti oli selvästi kovin kaikista kesän reissuista. Matkaa kertyi treeniryppäällä pikkuisen vajaa 100km ja kokonaisnousua n. 8000m+. Sää oli puolipilvinen ja lämmin. Muutaman kerran laitoimme sadeponchot päälle 10 minuutiksi. Lauantai-iltapäivänä juoksimme kilpaa lännestä saapuvan myrskyn kanssa. Ehdimme onneksi juuri sen alta pois Chamonix'hin.

Reitillä oli todella upeita ilmavia paikkoja. Le Luisinille ja Tête des Ottansille noustessa oli jyrkissä, paikoin jopa pystysuorissa kallioseinämissä tikkaita, metallikaapeleita ja köysiä "helpottamassa" kiipeämistä. Varsinkin Tête des Ottansille noustessa yhtämittainen pystysuora kallioreitti oli kuin olisi kiivennyt yli 5-kerroksisen talon katolle tikkaita pitkin. Tosin nämä tikkaat koostuivat erillisistä tikaspätkistä, joista seuraavalle siirryttäessä saattoi joutua kurottelemaan sivulle melko ilmavasti. Korkeanpaikankammosta hiukankin kärsivälle reitti olisi mahdoton. Lasku Passage Derochoirilta näytti aluksi pahalta, mutta oli edellä mainittujen nousujen jälkeen pelkkä mummoreitti. Nyt pääsimme kiipeilemään nämä paikat kuivalla säällä, mutta entäpä jos sataa ja kallio on märkä ja liukas... ja kovassa tuulessa... tai yöllä kun lämpötila on lähellä nollaa tai pakkasen puolella...

Upea reissu ja hauskaa oli!

to 4.8. Les Marécottes (1110m) - Le Luisin (2785m) - Auberge Salanfe (1929m) - Col de Susanfe (2494m) - Cabane Susanfe (2102m)


Tekninen nousu kohti Le Luisinia (2785m) alkaa.


Kahden kuolleen muistolaatat vetivät vakavaksi ennen kuin aloimme kiivetä jyrkkää seinämää.

Tikkaita matkalla ylös Le Luisinille.


Pilvessä Le Luisinin huipulla.Alas kohti Auberge de Salanfea.Edessä häämöttää Col de Susanfe.Näkymä Col de Susanfelta,
vastarannalla keskimmäisenä huippuna Le Luisin.

Optiona oli nousta Col de Susanfelta Haute Cimelle (3257m), mutta koska huippu oli pilvien peitossa, jätimme nousun väliin. Alla olevassa kuvassa näkyy nousu Col de Susanfelta ylös vasemmalle Haute Cimelle.

pe 5.8. Cabane Susanfe (2102m) - Tête des Ottans (2549m) - Refuge de la Vogealle (1901m) - Fer a Cheval (955m) - les Praz de Commune (1672m) - Salvagny (881m)Taustalla Cabane de Susanfe.Nousua kohti Tête des Ottansia.Alhaalla laaksossa pilkistää Champéryn kylä.

Tästä se alkaa: huima pystysuora kiipeilyosuus kohti Tête des Ottansia,
ylös ja läpi kallioseinämän katossa pilkistävästä aukosta.Tête des Ottansilta Col de Sageroulle.

Lasku alas laaksoon Refuge de Vogeallelta.


la 6.8. Salvagny (881m) - Refuge de Sales (1879m) - Passage Dérochoir (2200m) - Refuge Moede-Anterne (2002m) - Col du Brèvent (2368m) - Chamonix (1035m)

Refuge de Salesilta ylös kohti Passage de Dérochoiria.Näkymä taaksepäin Passage de Dérochoirilta.


Myrsky tulossa. Äkkiä pois alta.Ja vielä lasku alas Chamonix'hin!


Lisää kuvia eli more photos.


Ei kommentteja: