tiistai 31. elokuuta 2010

TDS 2010 UTMB 2010

Chamonix 28.-29.8.2010

Mitähän tästä nyt kirjoittaisi ...?

UTMB ja CCC keskeytettiin perjantai-illalla huonon sään takia. TDS peruttiin. Yön aikana järjestäjät päättivät järjestää korvaavan juoksun Courmayeur - Champex - Chamonix lauantaina klo 10 alkaen. Mukaan mahtuisi maksimissaan 1500 TDS:n, UTMB:n ja CCC:n juoksijaa. Chamonix'sta luvattiin kuljettaa busseilla 1000 juoksijaa Courmayeuriin. Kun kisat keskeytettiin, olimme ehtineet jo siirtyä bussilla tunnelin läpi Courmayeuriin. Hyvä tsäkä. Yön aikana ei tosin tullut nukuttua kuin alle tunti urheiluhallin lattialla.

Vaikka mitä tahansa spekulaatiota, aggressioita ja shittiä Chamonix'ssa kisaviikonloppuna kuulikin ja mitä tahansa eri foorumeilla yhä keskustellaankin järjestäjien toimista, niin kisojen keskeyttäminen oli ainoa oikea ratkaisu järjestäjiltä. Se siitä ja eteenpäin.Laurent, Janne ja Anna


Hei! Täällähän on muitakin suomalaisia.
Iloisia trailaajia ekassa nousussa: Ilari ja Anna.


Naatitaan!

Juoksu eteni Annan piiskatessa välillä meitä miehiä reippaampaan menoon. Olin Laurentin kanssa enemmän tai vähemmän treenimoodilla ja yritimme säästellä paikkoja. Polut olivat todella mutaisia ja liukkaita. Aikaa käytimme 88 km:n (5100m+) reittiin 18 tuntia. Anna oli hienosti oman sarjansa 12.

TDS-reitin vaihtuminen UTMB-reitiksi oli iso pettymys meille. TDS-reitti olisi tarjonnut "villimpiä" maisemia, korkeammalla pienempiä polkuja sekä pitempiä ja jyrkempiä nousuja ja laskuja. Nyt juostiin pitkiä pätkiä myös asvaltilla. TDS olisi myös toiminut paremmin TDG:n harjoituksena. Mutta hienoa, että pääsimme juoksemaan edes korvaavan kisan.

Nykymakuuni UTMB-reitti on liian tasainen ja se kulkee liikaa laakson pohjia. Pidän "sahalaitareiteistä", joissa heti laskun jälkeen lähdetään uuteen nousuun. Ja mahdollisimman jyrkkään ja pitkään.

Mutta upea kokemus! Ja hauskaa oli!! Ja ensi vuonna sitten yhdessä PTL:ään?

Ei kommentteja: