keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Tor des Geants 2012


Kisa keskeytettiin - Courmayeurin maaliin pääsy jäi vain sadan nousumetrin päähän.
Viimeisessä nousussa vain noin sata nousumetriä ennen Col Malatraa vastaan tuli neljä järjestäjän edustajaa. He ilmoittivat, että kisa on keskeytetty, koska Col Malatralle edellisyönä satanut lumi oli jäätynyt. Ilman jäärautoja Col Malatran ylittäminen olisi hengenvaarallista. Täytyi siis palata takaisin Rifugio Frassatin vuoristomajalle. Yön aikana majalle ehti nousta 17 juoksijaa ennen kuin juoksijoita alettiin pysäyttää alas laaksoon Saint Rhemy en Bossesiin. 

Lopputuloksissa on vain Courmayeurin ja St Rhemyyn en Bossesin ajat. Rifugio Frassatille nousseita ei noteerata erikseen, vaikka järjestäjät kirjasivatkin ajat Rifugio Frassatilla. Eli virallisesti olen finisher Saint Rhemy 303km ja epävirallisesti finisher Rifugio Frassati 313km. Oikeammin pilkkua viilaten matkaa kertyi vielä reilu kilometri majalta ylös kohti Col Malatraa, ennen kuin sain tiedon kisan keskeyttämisestä.

Paljon hyviä ystäviä ja maukasta ruokaa!

1 kommentti:

Jukka Kukkonen kirjoitti...

Vain 18 henkilöä on päässyt kakkien 3 Torin maaliin. Hienoa että yksi heistä on suomalainen!

Malatralta oli kuulemma haettu jo edellisenä yönä yksi kilpailija helikopterilla turvaan. Järjestäjät olivat tutkineet mahdollisuutta hakata jäähän askelmia, mutta se ei onnistunut. Siten maalin siirto St Rhemyyn ei ollut huono idea.

Ilmeisesti vain 5 kärkijuoksijaa kiersi alkuperäisen reitin. Kaikki muut ohjattiin vaihtoehtoista reittiä sen jälkeen kun kisa oli ekan kerran keskeytetty keskiviikkona.