tiistai 31. heinäkuuta 2012

GTA etappi 2: Refuge de Nice - Rifugio Valasco

la 30.6.

42,5km / 3100m+ / 11h50


Refuge de Nice (2232m) - Pas du Mont Colomb (2506m) - Ref de la Madone de Fenestre (1903m) - Colle Finestra (2477m) - Rif Soria Ellena (1840m) - Colle di Fenestrelle (2463m) - Rif Genova Figari (2010m) - Colle del Chiapous (2526m) - Rif Morelli-Buzzi (2351m) - Terme di Valdieri (1368m) - Rifugio Valasco (1763m)


Alkuperäiseen reittiin teimme muutoksen päivän aikana. Juttelimme Rifugio Soria Ellenassa luonnonpuiston henkilökuntaan kuuluvan naisen kanssa reitistämme. Pohjoisrinteillä yli 2700 metrissä oli vielä paljon lunta, ja hän suositteli meille alempana kulkevaa reittiä. Päivä oli helteinen, joten lumi olisi ollut pehmeää ja upottavaa. Eteneminen olisi ollut hidasta ja raskasta. Päätimme jatkaa GTA:n perusreittiä Rifugi Genova Figarilta Colle del Chiapousin kautta Termen kylpyläkaupunkiin.

Refuge de NicePas du Mont Colomb
Refuge de la Madone de Fenestre

Colle Finestra

Tuolta ikkunasta se pukki hyppäsi ulos.Askel lentää kevyesti taas muutaman paninin jälkeen.

Colle di Fenestrelle


 


 
Colle del Chiapous


Rifugio Morelli-Buzzi

Lakisääteinen iltapäivän pullahetki.

Rifugio Valasco

Loistava päivä! Pysyimme hyvissä energioissa ja juotavaakin riitti. Neljä terävää nousua. Viimeinen lasku Termeen oli todella loiva ja kaarteli kilometritolkulla. Se oli rakennettu kuninkaan metsästysreissua varten. Kuningas kulki hevosen selässä, joten polusta ei voitu tehdä jyrkkää. Nykymitassa kaikki rollaattoriluiskat ovat vaarallisia tuohon kuninkaan polkuun verrattuna. 

Pikkuhiljaa pääsin jo kulkemisen meininkiin. Ajatukset eivät enää harhailleet niin paljon koti-Suomeen.

Majapaikka Rifugio Valasco:    7,5
vanhasta navetasta restauroitu symppispaikka, ok ruoka, siisti dormihuone omassa käytössä, henkilökunta jäi etäiseksi

Ei kommentteja: