lauantai 10. toukokuuta 2008

Annecime 2008

Annecy, Ranska 3.5.
Upea 80km:n reitti kiersi Lac d'Annecyn ympäröivillä vuorilla. Postikorttimaisemia riitti koko matkan ajaksi!

Järjestäjät ilmoittivat reitin kokonaisnousuksi 5600m+. Mutta osallistujien gps- ja ilmanpaineeseen perustuvat mittarit summasivat 4600m+ - 5600m+. Joka tapauksessa neljä isoa vuorta; ihania pitkiä nousuja ja laskuja.

Reitti oli todella tekninen ja vaativa. Osan ekasta noususta sai lipsutella kovaksi tamppaantunutta jäistä latupohjaa myöten kohti Crêt de Châtillonia. Reitillä oli myös pitkiä pätkiä polviin asti upottavaa sohjoa. Välillä jalat upposivat mutaan nilkkoja myöten, mutta puhdistuivat pian pienten purojen ylityksissä. Oman haasteensa toivat myös kivikot ja lehtien alla piilossa olleet puiden juurakot. Löytyi reitiltä paljon myös kuivaa pientä polkuakin.


Reitin varrella oli kolme ruokahuoltopistettä ja sen lisäksi 5 vesipistettä. Lathuileen (42km) oli mahdollista toimittaa oma drop bag.


Treenamisen vuoden ykköstavoitteeseen UTMB:hen aloitin tammikuun alusta muutaman kuukauden treenitauon jälkeen. Annecime sopi mainiosti ohjelmaan testikisana sijoittuen UTMB-valmistautumisjakson puoleen väliin. Annecime tulisi näyttämään, missä kestävyyden suhteen mennään ja onko alkuvuoden harjoittelussani ollut oikea ajatus. Olin muuttanut harjoitteluani viime vuodesta melko radikaalisti.
Tavoitteenani Annecimessa oli nauttia aistit avoimina ympäröivästä luonnosta ja maisemista, ja tietysti ottaa ilo irti pitkistä nousuista ja vauhdikkaista laskuista. Tarkoitus oli myös napsia kuvia reitin varrelta. Kuvia kertyikin yli 200.

Startti klo 3.30. Aikaa päästä maaliin 20h.

Lähdössä Annecyssa lämpötila oli +8c, mutta ekassa nousussa oltiinkin jo lähellä nollaa. Iltapäivällä lämpötila kipusi reilusti yli parinkymmenen.

Tämä pitkä luminen osuus oli oma suosikkipätkäni reitistä.Viimeiset 3km juostiin pitkin rantabulevardia.


Maaliin juostiin punaista mattoa pitkin. Loppuaika 13h01 , sijoitus 32. Juoksuun starttasi 271 juoksijaa, joista maaliin pääsi 199.

Väliaikoja:
Crêt de Chatillon (20km) 2h45
Lathuile (40km) 5h52
Bluffy (65km) 10h16
Annecy (80km) 13h01

Kisa sujui yllättävän helposti siihen nähden, että varsinaista kunnon mäkitreeniä ei tässä vaiheessa kevättä vielä ollutkaan alla. Kaikki tasaiset pätkät ja loivemmat ylämäkiosuudet juoksin ja jyrkemmät rinteet kävelin reippaasti. Alamäet rullasin vauhdikkaasti ja niissä tulikin aina selkää vastaan. Yhtään synkkää, vaikeaa vaihetta ei kisassa minulle tullut. Upea päivä vuorilla!
Viimeiset 3 tuntia etenin ainoastaan vettä juoden. Juoksun loppupuolella mahaa alkoi poltella melko heti, kun yritin syödä geeliä, patukkaa tai muuta kiinteämpää. Vielä perjantaiaamuna vaivanneella vatsataudilla saattoi olla jotain tekemistä vatsan polttelun kanssa Annecimessa tai sitten ei mitään. Mutta melko hyvin jalka nousi nuo viimeiset tunnitkin ilman "välttämättömiä" sokerilisiä.
Lisää kuvia
Videopätkä
Tulokset
Ensi vuonna uudestaan ja reilusti alle 12h!

Ei kommentteja: